Menu

Een eenlaags bewerking met gips voor binnen over bijvoorbeeld metselwerk of oude stuclagen. De wanden of plafonds worden glad gemaakt en als afwerking wordt meestal sauswerk gekozen. Met pleisterwerk wordt bedoeld het vlak en strak maken van bestaande (betonnen) wanden en plafonds met behulp van een dunne laag gipsmortel. Bij dikkere afwerklagen wordt gesproken van raapwerk.

Pleisterwerk is een gladde ondergrond voor vrijwel alles: Sierpleister, Spachtelputz, Verf, Sauzen, Behangen, etc. Hoe glad de afwerking is, bepaalt de klant. Een zeer gladde afwerking is ook mogelijk.

Een pleisterlaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 millimeter. Pleisterwerk kan overal binnenshuis worden toegepast, mits er een goede ondergrond aanwezig is. Een pleisterlaag levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister, spachtelputz, verf, sauzen, behang, etc. U kiest zelf hoe glad u uw wanden of plafond wilt hebben.

Pleisterwerk kan bijvoorbeeld gebruikt worden als strakke afwerking van uw woon- en slaapkamers, maar is ook geschikt voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Net als raapwerk is pleisterwerk vochtregulerend en heeft het brandvertragende eigenschappen.

Na de oplevering van het pleisterwerk kunt u de muren sausen of behangen. U kunt dan ook kiezen uit twee vormen van glad pleisterwerk: behangklaar pleisterwerk of sausklaar pleisterwerk. Behangklaar pleisterwerk is strak getrokken en ideaal om te behangen. Bij de sausklare variant wordt het pleisterwerk spiegelglad afgewerkt zonder krassen of oneffenheden.